Gratis waardebepaling: wat is mijn huis waard?

Ben jij van plan je woning binnenkort te koop te zetten? Of twijfel je hier nog over en hangt je keuze af van wat jouw woning waard is in de huidige markt? Het laten uitvoeren van een waardebepaling is een goede eerste stap. Met een waardebepaling weet je namelijk waar je aan toe bent, zónder ergens aan vast te zitten. Het laten uitvoeren van een waardebepaling is bij Makelaar0413 namelijk altijd gratis en vrijblijvend.

Eerste kennismaking bij jou thuis

Een waardebepaling voeren we uit tijdens de eerste kennismaking bij jou thuis. Tijdens dit gesprek vertellen we je alles over onze dienstverlening. We leggen je alles uit over onze werkwijze, over de verschillende dienstenpakketten die we aanbieden en onze aanvullende diensten. Daarna gaan we jouw woning en de bijbehorende buitenruimtes, zoals tuin en balkon, van top tot teen bekijken. Hierbij maken we aantekeningen en nemen we wat foto’s als geheugensteuntje.

Terug op kantoor gaan we de waardebepaling uitwerken. Binnen drie werkdagen ontvang je hiervan een uitgebreid verslag van ons. We geven hierbij ook een advies vraagprijs én de verwachte opbrengstprijs. Tevens geven we advies over de verkoopstrategie waarmee wij denken dat we het maximale resultaat uit de verkoop gaan halen. Dit alles is nog steeds gratis en vrijblijvend: pas hierna beslis jij of je met ons in zee wilt gaan.

 

Hoe wordt een waardebepaling precies uitgevoerd?

Bij het uitvoeren van een waardebepaling vergelijken we jouw woning met soortgelijke woningen die recent zijn verkocht. Hoe verhouden deze woningen zich tot jouw woning? En voor welke prijs zijn deze woningen verkocht? Er worden verschillende factoren vergeleken. Deze zijn grofweg op te delen in twee categorieën: de kenmerken van de woning en de actuele woningmarkt.

Kenmerken woning

We vergelijken verschillende kenmerken van de woningen met elkaar. Denk hierbij aan: hoeveel vierkante meter beslaat het woonoppvervlak en het perceeloppervlak? En wat is de inhoud? Ook de afwerking van de woning is natuurlijk belangrijk. Een goed onderhouden woning met modern sanitair en strak schilderwerk is sneller verkocht dan een woning met rotte kozijnen en een badkamer van 20 jaar oud. Dit zie je dan ook terug in de prijs. Houd echter in het achterhoofd dat verbouwingskosten zich niet één op één vertalen in de vraagprijs: een badkamerverbouwing van € 50.000,- betekent niet automatisch een hogere verkoopwaarde van exact datzelfde bedrag.

Actuele woningmarkt

Hierbij kijken we hoeveel actieve woningzoekenden zich bewegen in jouw markt. Ook onderzoeken we hoe lang vergelijkbare woningen te koop hebben gestaan. Zijn er prijsverlagingen aan te pas gekomen? Of was er juist enorm veel animo en is de woning via verkoop bij inschrijving verkocht? Al deze informatie vertelt ons welke prijs woningzoekenden kunnen en willen betalen voor jouw woning.

 

Wat kun je met een waardebepaling?

Een waardebepaling is een zorgvuldig onderbouwde indicatie van de actuele verkoopwaarde van jouw woning. Dit helpt je de beslissing te nemen of je wilt gaan verkopen of niet. Het is echter geen taxatie; je kunt aan de hand van een waardebepaling dus geen hypotheek of verzekering afsluiten. Houd ook altijd in je achterhoofd dat een waardebepaling een momentopname is. Zo kan het zijn dat de waarde van jouw woning over een half jaar heel anders is dan dat hij op dit moment is. Dit is afhankelijk van veranderingen in de markt die van invloed kunnen zijn op de woningwaarde.

 

Benieuwd hoeveel jouw woning opbrengt? Vraag een gratis waardebepaling aan!

Wij komen graag bij je thuis voor een gratis waardebepaling. Neem hiervoor gerust contact op middels onderstaand contactformulier, of door ons te bellen op telefoonnummer 0413 - 78 33 22. Wil je ondertussen alvast wat meer weten over onze dienstverlening? Lees dan verder op onze site.