"Dit is het moment om te verkopen"

Gepubliceerd op 13 augustus 2019

Ontwikkelingen woningmarkt positief

Landelijke markt

Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. Voor het eerst in acht kwartalen is het aantal verkochte koopwoningen hoger uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er worden meer woningen te koop gezet, er worden meer woningen verkocht en de prijzen van bestaande woningen stijgen nog licht. “Dit is een goed moment om te verkopen” aldus Ger Jaarsma namens de NVM. Vooral in de categorie € 300.000,- tot en met € 750.000,- is er fiks meer verkocht: maar liefst bijna 20%. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op € 308.000,-; een stijging van circa 7,4%.

Lokale markt

Ook in onze regio is het aantal verkochte woningen gestegen, met 5,3% ten opzichte van een jaar geleden. We zien hier en daar wel nog wat verschillen tussen de verschillende typen woningen. Het aantal verkochte tweekappers is namelijk explosief gestegen, terwijl het aantal verkochte appartementen toch wel flink is gedaald. Voor de overige typen woningen schommelt het een beetje, maar zien we geen uitgesproken stijging of daling.

De gemiddelde verkoopprijs is exact hetzelfde als het landelijk gemiddelde: € 308.000,-. Voor onze regio is dat een stijging van 6,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde verkooptijd ligt hier op 68 dagen, dat is 17 dagen korter dan een jaar geleden.

Al met al een positief beeld dus, met wat meer beweging dan voorheen. Dat geeft ademruimte!

« ga terug